top of page
Zoeken
  • Barbara

11 leuke drink-, shop- en eetadresjes in Parijs (januari 2023)

De restaurant- en bar scene in Parijs is gigantisch. In elke wijk heb je tientallen opties om heerlijk te gaan eten of te aperitieven. Barbara bezocht de stad begin januari en ontdekte er heel wat leuke nieuwe adresjes om te eten, drinken of shoppen.


Pompette

restaurant / Franse keuken
Locatie: Pigalle


Dit restaurant was uiteraard onmisbaar om een bezoekje aan te brengen. Pompette is een toffe bistro in Pigalle, de wijk net onder Montmartre. Ze bieden allerlei sharing gerechten aan met leuke natuurwijnen. Het interieur is eerder strak, maar de sfeer is heel gemoedelijk met veel gezellige rumoer. We startten met gegrilde prei met een saus van tamarinde en pindanoten, mooi gebalanceerde smaken van zoet, zuur en zout. Daarna bestelden we nog de huisgemaakte (!) ricotta met andijvie en mandarijn, de cavatelli (een pastasoort) met traaggegaarde rundswangetjes. De bijpassende natuurwijnen waren stuk voor stuk verrassend. Aanrader dus!BARS / BRUNCH / EXTRA ADRESJES


In Rue des Archives in Le Marais ontdekten we al wandelend leuke bars die duidelijk populair waren bij ‘de jeugd’. Leuke tussenstop om een Aperol Spritz of rosétje te bestellen en te people watchen.


In La Bastille zagen we héél leuke plekjes maar door een gebrek aan tijd - en omdat veel zaken gesloten waren in de eerste week van het jaar - konden we deze niet bezoeken. Ze leken ons alleszins een bezoek waard:

  • Club Sando (sandwich shop)

  • Le Chat Ivre (restaurant)

  • L'Atelier Saisonnier Paris 11 (wijnbar)

We zijn ook op verschillende plekjes gaan ontbijten. Zelf zijn we niet de grootste brunchers, maar deze vielen alvast in de smaak:

  • BROTHER SISTER: leuke zoete en hartige opties (Bastille)

  • Season: heel lekkere koffie en veel soorten brunchgerechten (Marais)

  • Clint: brunchklassiekers (Gare de Lyon)

Le collier de la Reine

restaurant / Franse keuken / visgerechten
Locatie: Le Marais


We reserveerden ook bij Le collier de la Reine, een vis- en zeevruchten restaurant in Le Marais. Het restaurant combineert designstukken- en materialen met typisch Franse accenten waardoor het toch eerder een bistrogevoel krijgt. We bestelden één van hun signature dishes: aardappelrösti met gepocheerde eitjes, een beurre blanc en kaviaar. Het viel in de smaak. Daarna aten we de krab met rouille en panko, samen met gemarineerde rauwe Sint-Jakobsvruchten. Heel fris en vers. We deelden dan nog the catch of the day op de grill met verse frietjes. We vonden het allemaal héél lekker en de bijpassende (natuur)wijnen waren ook top.Minpuntje vonden we dat we alles héél snel kregen: op 1 uur en 20 minuten waren we terug buiten. Dat vonden we jammer voor de prijs en het belevingsgevoel dat ze uitstralen. We zagen ook dat er groepen eerder iets kwamen drinken aan de bar met wat hapjes bij in plaats van te tafelen, dat zouden we de volgende keer misschien eerder doen.


FOOD MARKET / SHOPPING


Fan van food markets? Dan moet je sowieso langsgaan bij Marché des enfants in Le Marais: je vindt er een mix aan kleine eetplekjes en allerlei handelaars van voedingsproducten. Populair bij de werkende Fransen voor een snelle en betaalbare lunch.


De trip stond vooral in het teken van eten & drinken, maar tijdens het kuieren ontdekten we ook drie heel leuke winkels:

  • Fleux: grote concept store met een focus op interieur & design. Het bestaat uit vier fysieke winkels die vlakbij elkaar zijn. Ze combineren grotere, bekende merken met producten van kleinere makers (zo kwamen we er de keramische potjes en tassen van de Gentse Helen B tegen). Hier ga je gegarandeerd met iets naar buiten :-). (Le Marais)

  • Merci: ook een concept store, iets minimalistischer en deze keer ook met kledij. Een mix van betaalbare en vrij prijzige producten. Je kan er ook een koffietje drinken.

  • Eataly: deze keten kenden we wel al, maar blijft een heel leuke om door te wandelen. Italiaanse delicatessen, alle pasta’s die je je kan inbeelden, wijnen én een centrale lunchplek.

Soif

wijnbar / wijnshop
Locatie: Pigalle


Een ieniemiene winkel is het: Soif bevindt zich ook in de buurt Pigalle en heeft heel toffe natuurwijnen. Er zijn enkele krukjes zodat je ook ter plaatse de wijnen - op tap - kan drinken. Een leuke ongedwongen sfeer met heel vriendelijke, relaxte bediening. Een ideale apero plek voor het avondeten om originele natuurwijnen te ontdekken. Zo proefde ik een heerlijk lichte, fruitige Beaujolais: een echt glou glou wijntje. In de zomer kan je ook buiten iets drinken, wat er op basis van de foto’s ook heel gezellig uitziet.Na al deze tips enorm veel zin gekregen in een apero? Spring dan rap nog eens binnen bij ons ;-).

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page