top of page

Pompette is jouw adres in Gent voor Europese bio- en natuurwijnen, huisbereide aperohapjes en een heerlijke selectie kazen, charcuterie en delicatessen. Renske en Barbara bieden kwalitatieve, originele producten aan op een zeer laagdrempelige manier. Verwacht je aan een heerlijk en verrassend aanbod zonder te veel tralala.

"een beetje pompette"

‘Pompette’ is een Franse beschrijving om aan te geven dat je een beetje tipsy bent. Wij interpreteren het meer als het gelukzalig gevoel na een eerste glas wijn met bijhorend aperitiefhapje op een zonnig terras. Het is die sfeer die we bij Pompette - Belgisch weer of niet - willen recreëren.

over ons

pompette-wijnhandel-wijnbar-apero

Hallo! Wij zijn Barbara en Renske. Los van elkaar liepen we elk al jaren met het idee om ooit een wijn- en aperowinkel te starten. Dat vaag idee werd plots heel concreet na een spontaan gesprek over de toekomst tijdens één van de ontelbare lockdown videocalls. Een jaar later opende Pompette zijn deuren.

pompette-wijnhandel-wijnbar-apero

Renske studeerde af als sommelier-conseil en is al jaren intensief bezig met wijn. Wat begon als een interesse is uitgegroeid tot een passie, niet om de meest gelauwerde sommelier te worden, maar wel om de kennis en haar enthousiasme voor wijn te delen met anderen. Want net zoals lekker eten, smaakt wijn het beste in het gezelschap van de mensen die je het liefste ziet. Lekker klef.

Barbara heeft een diploma sous-chef en staat al van kinds af aan in de kookpotten te roeren en is tot op vandaag de dag niet weg te slaan uit de keuken (of het nu de hare is of die van anderen). Ze houdt ervan om eindeloos te experimenteren met smaken en ingrediënten uit alle contreien van de wereld. En toch is er is altijd een kleine voorliefde geweest voor de eenvoud en smaakbommen van de mediterraanse keuken. 

pompette-wijnhandel-wijnbar-apero
bottom of page