top of page
Zoeken
  • Barbara

Onze 5 favoriete food & wijn apps

In de App Store is het al snel duidelijk: er zijn héél wat gratis apps over eten en wijn. Dat maakt het moeilijk kiezen. We lichten er enkele uit die er voor ons bovenuit staken, op basis van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid of gewoon omdat het echt tof in elkaar zit.


Cheese of Europe


Heel leuke en gebruiksvriendelijke app voor kaasliefhebbers die hun kennis willen uitbreiden. Je hebt er een leuk overzicht van alle (bekendste) Europese kazen met uitleg over de smaak, de origine, hoe je de naam moet uitspreken,... Je kan elke kaas ook een rating geven. Maak je binnenkort een kaasplankje? Dan is de optie ‘Cheese Plate Creator’ heel handig: het is een soort raster waarbij de tool je helpt een mix van kazen samen te stellen (hard versus zacht, pittig, blauw,...). Ten slotte is de optie ook best nuttig als je het moeilijk vindt om de juiste wijn (of een biertje) te pairen met kaas. Het is heel straightforward, overzichtelijk en je hebt snel een antwoord. En dat hebben we graag!


Raisin


Zot van natuurwijn? Dan hou je bij je volgende uitstapjes de app Raisin best in handbereik. De handigste tool van de app: een wereldkaart met alle shops, bars en restaurants waar je natuurwijn kan vinden. Ook leuk is de kaart waar je natuurwijnmakers kan zoeken. Je kan je eigen account aanmaken om wijnen die je hebt geproefd te delen, ratings te geven, … Wist je trouwens dat Pompette ook op de app staat? ;-)


Jimo


De favoriete adresjes van Anthony Bourdain, de top 50 beste restaurants van het moment of celeb spots: op Jimo vind je restaurants, bars en meer aan de hand van unieke filters. Je kan er ook een eigen profiel aanmaken: het lijkt bijna op een Instagramprofiel, maar dan met pins en foto’s van plekken waar je zelf bent geweest. Je kan ook reviews geven en delen met de community op het platform.


Vivino


Een klassieker en eentje die handig blijft als je bijvoorbeeld bij een overweldigend aanbod in de supermarkt niet goed weet wat kiezen. Je kan de fles makkelijk scannen in de app en je bijna instant meer informatie over de wijn te zien: de oorsprong, de gemiddelde prijs, de aroma’s en vooral heel wat beoordelingen van andere wijnliefhebbers.


Vraag je je af hoe betrouwbaar apps zoals Vivino zijn? Dit artikel van VRT NWS geeft interessante duiding en nuance.


Vintg


Hou je graag in detail bij wat je vond van een bepaalde wijn? In Vintg hou je een soort dagboek bij over wijnen die je proefde. Je duidt dan de stijl van de wijn aan, gevolgd door de kleur, de aroma’s, smaak, prijs, … om dan je finale oordeel te vellen: is het een aanrader? Is het een onvergetelijke wijn? Zou je het opnieuw kopen? Deze app is daarom heel handig voor sommeliers, wijnconnaisseurs of als je gewoon je analytische wijn skills wilt aanscherpen ;-).


Krijg je liever face to face advies over wijn of food pairings? Spring dan eens binnen en we adviseren je met plezier!


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page